Avustralya da yaşam maliyetleri;

Avustralya da ortalama bir öğrenci ayda 1250 A$ harcamaktadır. Konsolosluğun tavsiye ettiği rakam ise her şey dahil olmak üzere A$ 1500 dür. Bunun la beraber Sydney en pahalı şehir iken Melbourne, Brisbane gibi diğer büyük şehirler de bile maliyetler Sydney den daha düşüktür.  Öğrenciler genellikle ilk gittiklerine aile yanında kalırlar ve daha sonra oda veya ev kiralamaya giderler. Sydney de haftalık 2+1 ev kiraları evin bulunduğu yere göre 400 ile 1000 A$ arasında değişir. Oda kiraları ise 100 A$ dan başlar.

Avustralya da çalışma izni;

Avustralya da öğrencilerin haftada 20 saat çalışma izni vardır ve öğrencilerin saat ücretleri 12-25 A$ arasında değişir. Eğer İngilizceniz yeterli seviyede olmadığı için bir Türk kebapçısında çalışmak zorunda kalmadıysanız saat ücretiniz en az 15 A$ olacaktır. Yani çalışarak yaşam masrafları rahatlıkla karşılanabilir.  Ayrıca üniversite öğrencilerinin tatil dönemlerinde full time çalışma izinleri, ayrıca en az 2 yıl eğitim almış öğrencilerin eğitimleri tamamlandıktan sonra 18 ay full time çalışma izinleri bulunur.

Eğitim Maliyetleri;

Avustralya da özellikle dil eğitim ücretleri için üniversite ve dil okulları Türk öğrenci özel indirimli uygulamaktadır ve eğim ücretleri haftalık 190 ile 400 A$ arasında değişmektedir, indirimli okulların güncel listesi için bizimle iritibat kurunuz. Dil okullarının fiyatları için tıklayınız.

Eğer bir mesleki eğitim almak isterseniz devlet okullarında (TAFE) maliyetler ortalama yıllık 10.000 A$ kolejler de ise yıllık 5000-15000 A$ arasında değişmektedir.

 Üniversitelerin eğitim ücretleri ise yıllık 14000-25000 A$ arasında değişir.

Örnek maliyetler;

University of Western Sydney lisans eğitim ücretleri, yüksek lisans ücretleri.

RMIT University lisans ve yüksek lisans ücretleri

Kangan Batman TAFE program ücretleri

Australian Pasific College program ücretleri

 

Detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.