Avustralya da master başvursu yapmak için birkaç istisna dışında GMAT, GRE, TOEFL veya IELTS skorlarına ihtiyacınız yoktur, okulların tamamına yakını şartlı kabul verirler.

Şartlı kabul – Eğer henüz TOEFL veya IELTS gibi bir İngilizce test skoruna sahip değilseniz (üniversiteden henüz mezun olmamışsanız dahi) yine Avustralya üniversitelerine master başvurusu yapabilirsiniz. Okul başvurunuzu kabul edecek ve size eğer not ortalamanız, niyet mektubunuz ve referans mektuplarınız, okul için uygun ise okul size bir kabul mektubu gönderecek ve mektubuzn üzerinde kabulün geçerli olabilmesi için üniversitenin istediği IELTS/TOEFL skorlarından bir tanesini almanız  (ve üniversiteden mezun olmanız) gerektiği yazacaktır. Bu şekilde üzerlerinde bir şrt ile gelen kabullere conditional offer yani şartlı kabul denir.

Şartlı kabul alabiliyor olmak kendinizi daha önceden planlayabilmenize olanak sağlar ve en önemli okulun sizi kabul edip etmeyeceğini veya hangi okulların kabul edeceğini önceden öğrenmiş olursunuz. Avustralya da bir başka avantaj ise paket kabuldür.

Paket kabul:  Sözgelimi TOEFL veya IELTS sınavına girmeden başvuru yaptınız ve Macquarie Üniversitesi size IELTS sınavında 6,5 almanız üzerine size şartlı kabul verdi.  Siz de bu arada IELTS sınavına girdiniz ve okulun istediği skordan düşük bir skor aldınız. Biz hemen bu skorunuzu üniversiteye yolluyoruz ve üniversite mevcut skorunuza bakarak size ne kadar süreli bir dil eğitimi gerekeceğine karar veriyor. (Genellikle her yarım puan eksik için maksimum 10 hafta olmak üzere).  Bu süre belirlendiğinde size master öncesinde ilgili süre kadar İngilizce dil hazırlık programı içeren yeni bir kabul gönderiyor ve ve siz bu dil eğitimi sonrasında herhangi bir sınava girmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu tür dil eğitimini de içeren kabullere ise paket kabul denmektedir.

Avustralya da master programları 1 ile 2 sene arasında sürmektedir ve tez zorunluluğu yoktur. 4 üzerinden 3 ve üzeri bir not ortalaması ile Monash Uniersity, Queensland University, Sydney University ve Melbourne University gibi top okullara kabul alınabilir, eğer not ortalamanız 2,7 ve üzeri ise yine bu okullar denenebilir ancak Macquarie University, UTS, RMIT University gibi üniversitelere üzerinde yoğunlaşmakta fayda vardır. Daha düşük not ortalamaları ile ise University of Western Sydney, Newcastle Universiy, Deakin University, Latrobe University gibi okullara yönelinir. Charles Sturt University, Central Queensaland University gibi üniversiteler ise üniversite mezunu olan hemen herkesi kabul edebilirler.

Avustralya üniversitelerinin kampüsleri oldukça büyük ve keyiflidir ancak özellikle Sydney merkezde de çok sayıda üniversitenin master programlarını verdiği binaları bulunmaktadır. Kampüs yerine şehir merkezinde de master programına katılmak mümkündür.

Avustralya da master yapmaya karar verdiğinizde önemli olan hangi okulların sizin için daha uygun olduğuna ve hangi okulların sizi kabul edebileceğine karar vermektir. Bu konuda üniversitenin resmi temsilcilerinden ücretsiz danışmanlık almak isterseniz sizi arayabiliriz.