Avustralya'ya maalesef Türkiye’den direkt uçuş bulunmamakta (en azından şimdilik). Çok uzun bir uçak yolculuğu söz konusu olduğu için uçuş parkurlarına, bekleme sürelerine, aktarmalara ve hatta uçağın modeline bile en az uçuş için ödeyeceğiniz rakam kadar dikkat etmelisiniz. Bazen fazladan vereceğiniz 100 EURO luk bilet ücret farkı bekleme süresi ya da ekonomi sınıfındaki diz mesafesine fazlası il değebilir. Aslında Türkiye’den Avustralya ya uçmak için, Emirates, Malasia, Ethiad, Singapour, Gulf havayolları ve bir de Quantas aktarmalı THY seçenekleriniz bulunmaktadır. Uçuşunuz en az bir aktarma olmak üzere, Dubai,  Abu Dabi,  Bangkok, Singapore ya da Kuala Lumpur bağlantılı bir şekilde Avustralya’ya uçacaksınız.  Biletçimiz Murat bey arzu ederseniz size uçuş seçenekleri ve maliyetler ile ilgili detaylı bilgi gönderebilir ve bilet rezervasyonunuzu yapabilir. Uzun Avustralya uçuşunuz ile ilgili birkaç ipucu;

  • Eğer Emirates ile uçuyorsanız ve aktarma süreniz 8 saatten uzun ise hava yolu ücretsiz konaklama veriyor, talep etmeyi unutmayın zira biletçi ve havayolu şirketi görevlileri nedense bu ayrıntıyı unutmaya çok meyilliler.
  • Dünyanın ekonomi sınıfı en konforlu hava yolları Emirates, Singapur ve Ethiad, tercih lüksünüz olursa aklınızda bulundurun.
  • Yeni A380 leri takip ederseniz çok daha konforlu bir yolculuk yaparsınız, unutmayın her uçuşta bu uçaklar kullanılmıyor.
  • Ortalama yolculuğunuz 24 saat sürecek ve bunun en az 19 saati hava geçecek.
  • İstanbul’da check in sırasında teslim edeceğiniz valizlerinizi bir daha Avustralya’ya kadar göremeyeceksiniz, sırt çantanızı buna göre hazırlayın.
  • Biletinizdeki kilo sınırınızı mutlaka kontrol edin hava alanında sürpriz ile karşılaşabilirisiniz.
  • Aktarma yapabileceğiniz şehirlerin tamamı son derece keyifli şehirler ve eğer arzu ederseniz ücretsiz veya çok ufak bir fiyat farkı ile biletinizi stop over lı yapıp bu şehirlerde birkaç gün tatil yapabilirsiniz. 

Detaylı bilgi için; mesud@atlasedu.com, murat@atlasedu.com