Avustralya da TAFE ve College lerde verilen sertifika ve diploma programları ön lisans seviyesindeki programlardır. Bu eğitimi veren devlet okullarına TAFE özel okullara ise College denir. TAFE ler arasında müfredat standardı vardır ve aynı isimdeki programların içerikleri bütün TAFE lerde aynıdır. TAFE lerin yıllık maliyetleri 10.000 AU$ civarındadır.

College ler ise daha karmaşıktır, Martins College gibi çok kaliteli Avustralya lı öğrencilerin de gittiği okullarda bulunmaktadır ancak öte yandan, Uniworld College, APC College gibi maliyeti çok düşük ve eğitim standartları da çok tatmin edici olmayan okullarda bulunmaktadır. Öğrenciler bu tür okulları genelikle maliyetleri çok düşük olduğunda tercih ederler.

Teorik olarak bu okullardan sonra üniversiteye devam etmek mümkündür ancak Avustralya nın top üniversiteleri için pratikte bu durum söz konusu olamamakta ve öğrenciler CQU, CSU gibi daha vasat üniversitelere devam edebilmektedirler.

Bu tür okullara gidebilmek için lise mezunu olmak yeterlidir ancak vize gereği IELTS sınavına girip en az 5,5 almak gereklidir. Eğer önce dil eğitimi ardından okula gidilecek ise IELTS ten en az 4,5 almak gerekmektedir. Eğer yeterli seviyede İngilizceniz yok ise TAFE/College kabulü alsanız dahi dil kursu vizesi ile Avustralya ya gitmeniz ya da üniversite ile paket kabul haline getirmeniz gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için bize ulaşabilirsiniz.